Single dose hopper voor Euraka Mignon of Sage machines

Single dose hopper voor Euraka Mignon of Sage machines

Wat is een Single Dose Hopper?
Een Single dose hopper is een reservoir voor koffiemolens, zoals de Eureka Mignon. Zoals de naam aangeeft, wordt per zetbeurt de gewenste hoeveelheid bonen aan de hopper toegevoegd. Door het deksel dat bij de machine wordt geleverd op de hopper te plaatsen, kan met een druk op het deksel de volledige hoeveelheid achtergebleven resten door de grinder worden geduwd. 

Single Dose Hopper voor Eureka Mignon
De single dose hopper voor de Eureka Mignon biedt de mogelijkheid om het standaard reservoir dat in de machine aanwezig is, te vervangen door een speciale variant, zoals de variant van Mister Barista. Deze nieuwe hopper is uitgerust met een balg, waardoor retentie in de koffiemolen wordt verminderd. Na het grinden duw je op het deksel van de single dose hopper. Het resultaat is een consistentere hoeveelheid gemalen bonen, aangezien er minimale koffie achterblijft tussen verschillende zetbeurten. De single dose hopper van Mister Barista verminderd retentie tot 90% en zorgt hiermee in voor een leeg reservoir na het grinden.

Single Dose Hopper voor Sage/ Solis
Voor de Sage kent de single dose hopper een iets ander mechanisme. Hier behoud je het bestaande reservoir en plaats je een speciale ring onder het deksel, die het reservoir transformeert tot een balg. Na het malen duw je het deksel naar beneden, waardoor al het residu uit de molen wordt geblazen en wordt opgevangen in de portafilter. Deze methode minimaliseert retentie, waardoor iedere portie bestaat uit verse bonen. Bekijk hier de single dose hopper voor Sage/ Solis machines.

Voordelen op een Rij
•⁠ ⁠Het belangrijkste voordeel van een single dose hopper is dat er aanzienlijk minder residu in de grinder achterbijft. De hoeveelheid koffie die wordt afgewogen voor het malen komt nu volledig in het filterbakje terecht. Dit zorgt voor een consistentere espresso.

•⁠ ⁠Omdat de bonen nu niet meer in de traditionele hopper bewaard worden, kan de rest van de bonen bewaard worden in een vacuüm koffieblik, zoals die van Mister Barista. Dit zorgt daarbij voor een betere smaak die langer behouden blijft.

•⁠ ⁠De hopper en grinder zijn na iedere keer malen leeg, waardoor het makkelijker is om te wisselen tussen verschillende koffiebonen, zonder vermenging van achterblijvende oude resten. Dit biedt meer flexibiliteit voor alle thuisbarista's. Daarnaast bestaat de espresso echt alleen uit de toegevoegde bonen en vormt het geen mengelmoes van smaken door bonen die eerder wel in de machine achterbleven.

Related posts

  • 4:6 methode van Tetsu Kasuya

    4:6 methode van Tetsu Kasuya

  • Pre-infusion met de Gaggia Classic (Pro)

    Pre-infusion met de Gaggia Classic (Pro)

  • Vanille, chocolade en Karamel

    Vanille, chocolade en Karamel